Lika Quality

Lika Quality je dio petogodišnjeg projekta INTEGRA LIKA 2020. Provođenjem projekta stvaraju se preduvjeti za uspostavljanje regionalnog sustava kvalitete. U sklopu ranije provedenog projekta je pri Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva zaštićen vizualni identitet oznake Lika Quality kao jamstveni žig. Nositelj znaka je LAG LIKA. Navedena oznaka će se sukladno unaprijed definiranim pravilima dodjeljivati prehrambenim proizvodima koji su proizvedeni na području Like i podvelebitskog primorja a odlikuje ih viši stupanj kvalitete te uporište u lokalnoj tradiciji. Dodatno, oznaka će se dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi koriste prehrambene proizvode sa oznakom Lika Quality.

Kroz projekt se razvijaju procedure dodjele oznake. Formirano je 11 radnih skupina čiji su članovi priznati proizvođači s ovog područja. Njihov je zadatak definirati specifikacije proizvoda koji mogu nositi oznaku kvalitete Lika Quality. Po definiranju specifikacija proizvoda pristupiti će se dodjeli znaka proizvođačima i ugostiteljima koji zadovoljavaju kriterijima i podnijeli su uredan zahtjev.

Sustav regionalne kvalitete doprinijeti će promociji visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda kojima ova regija obiluje. Spomenuti proizvodi i usluge će se cjenovno i marketinški izdvojiti na tržištu. Potaknuti će se veći obujam proizvodnje i potrošnje. Obzirom na zajedničku promociju područja koristi će imati i lokalni ugostitelji koji uđu u sustav kvalitete.

Više o regionalnom sustavu kvalitete možete pročitati ovdje.