BUSYBEE WORKSHOP: razmjena iskustava LAG-ova u Vinodolu

418

LAG LIKA je u razdoblju od 16.–18. rujna 2022. godine boravio na području LAG-a Vinodol gdje su se okupili članovi i predstavnici svih LAG partnera u sklopu projekta BusyBee Workshop.

Međuteritorijalni partnerski projekt BusyBee Workshop provodi se u partnerstvu LAG-a Bilogora-Papuk, LAG-a Papuk, LAG-a Vinodol, LAG-a Virovitički prsten i LAG-a LIKA. Cilj projekta je zajedničkom sinergijom partnerstva potaknuti razvoj agroturizma na LAG područjima partnera, postići poboljšanje u marketinškom oblikovanju dizajna specifičnih lokalnih proizvoda te promocija ponude domaćih proizvoda u sklopu turističke ponude.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 840.750,00 HRK a projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., Podmjere 19.3. “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“, unutar Mjere 19. »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER«.

Sudionici projekta sudjelovali su na radionicama o radu LAG-a Vinodol, projektu BusyBee Workshop, radu županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ i Primorsko-goranske Kašetice, prikupili su informacije na koji se način povezuju lokalni poljoprivredni proizvođači s područja LAG-a Vinodol, promoviraju i kako distribuiraju poljoprivredne proizvode. Također, prikupljena su i nova saznanja o pčelama i pčelarskoj proizvodnji, ruralnom turizmu u Vinodolu te autohtonim vinskim sortama Kvarnera.

U sklopu projekta sudionici su posjetili Etno hotelsko selo Balatura, Bakarske prezide, Pčelarstvo Apitrade i Vinariju Pavlomir kao primjere uspješnih lokalnih proizvođača te su čuli priče o uspjehu iz prve ruke.

Bilo je ovo završno događanje BusyBee Workshop projekta nakon susreta održanog u travnju na području LAG-ova Bilogora-Papuk, Papuk i Virovitički prsten te u lipnju na području LAG-a LIKA.

LAG LIKA zahvaljuje svim sudionicima na projektu i veseli se novim prilikama za razmjenu iskustava!