BusyBee Workshop – uspješna razmjena iskustava!

400

LAG LIKA u razdoblju od 08.-10. travnja 2022. godine boravio je na području LAG-a Bilogora-Papuk, LAG-a Papuk i LAG-a Virovitički prsten u sklopu Projekta suradnje pod nazivom “BusyBee Workshop“, a koji se provodi kroz Podmjeru 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”. Uz navedena četiri LAG-a partner na projektu je i LAG Vinodol.

Cilj projekta je zajedničkom sinergijom partnerstva potaknuti razvoj agroturizma na LAG područjima partnera, postići poboljšanje u marketinškom oblikovanju dizajna specifičnih lokalnih proizvoda te promocija ponude domaćih proizvoda u sklopu turističke ponude.

Sudionici projekta sudjelovali su na radionicama o poboljšanju prodaje i promocije lokalnih proizvoda i nastupu na tržištu, važnosti održivog razvoja ruralnog prostora, utjecajima klime i okoliša na održivi ruralni turizam, inovativnim tehnologijama i održivoj poljoprivredi s naglaskom na ekološki uzgoj, preradu i plasman proizvoda. U sklopu posjeta sudionici su se susreli i s uspješnim lokalnim proizvođačima te čuli priču o uspjehu iz prve ruke!