„Dan otvorenih vrata projekata“

1798

Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću sudjeluje u projektu Akademija regionalnog razvoja i fondova EU pa je Studentski zbor, u suradnji s LAG-om LIKA organizirao Dan otvorenih vrata projekata u prostorijama Veleučilišta 09. svibnja 2017. Projekt obuhvaća suradnju izmeđuMinistarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, institucija u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova i regionalnih koordinatora sa studentskim udrugama. Projekt podrazumijeva provedbu različitih aktivnosti te organizaciju predavanja i radionica putem kojih će studenti u projektu upoznati sustav EU fondova te dobiti priliku pripremiti konkretne projektne prijedloge za financiranje EU sredstvima.

Danom otvorenih vrata su se studentima i ostalim građanima predstavili projekte koji su na području LAG-a financirani uz potporu Europske unije. Svoje uspješne primjere ostvarenih projekata, kao i najavu projekata koje planiraju u budućnosti, kroz predavanja su izložili predstavnici Studentskog zbora Veleučilišta Nikola Tesla, Grada Gospića i LAG-a LIKA. Na predstavljanju su prisustvovali i profesori sa Stručnog studija ekonomike poduzetništva i Stručnog studija cestovnog prometa.

Studenti su pozvani na sudjelovanje i uključivanje u projekte, što i je bio cilj. Osim kroz prezentacije, na Danu otvorenih vrata imali su se priliku predstaviti i ostali korisnici Europskih fondova s područja LAG-a LIKA: Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice, Udruga Gačanka, Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Gospić, Park prirode Velebit, a svoj dio za predstavljanje imao je i LAG LIKA. Predstavnici navedenih ustanova i udruga bili su otvoreni za suradnju i odgovore na sva postavljena pitanja.