Destinacija Lika dobila još jedan profesionalni paintball centar „Lički sokol“

2204

Predstavnici LAG-a LIKA i Klastera Lika Destination sudjelovali su danas na otvorenju paintball i streljačkog centra Lički sokol pored Gračaca. Ovaj hvalevrijedan projekt uspostavio je mladi poduzetnik iz Zadra Krešimir Budiša, koji je ovom investicijom obogatio turističku ponudu Like. Centar je napravljen po svim standardima struke s visokokvalitetnim terenima te može primiti grupe do 50 ljudi. Uz profesionalni paintball teren s opremom, centar nudi mogućnosti za streljaštvo zračnom puškom, zračnim pištoljem te lukom i strijelom, kao i military poligon.

Uz brojne uzvanike otvorenju centra prisustvovali su državni tajnik Ministarstva turizma gospodin Tonči Glavina, zamjenici župana Zadarske županije gospoda Šime Vicković i Šime Mršić, kao i načelnica Općine Gračac gospođa Nataša Turbić. Prilikom svog obraćanja državni tajnik Ministarstva turizma istaknuo je značaj ovakvih projekata u turizmu te mogućnosti korištenja potpora od strane Ministarstva. Investitor projekta, gospodin Krešimir Budiša, zahvalio se Ministarstvu na potpori kojom je potaknuta ova investicija, dok je načelnica Općine Gračac, gospođa Turbić, iskazala svoje veliko zadovoljstvo novootvorenom investicijom koja za ovu općinu znači veliki iskorak u turističkoj ponudi.

Voditelj LAG-a LIKA i predsjednik Klastera Lika Destination, gospodin Tomislav Kovačević, naglašava kako su posljednjih godina napravljeni veliki koraci u brendiranju Like i podvelebitskog primorja kao jedinstvene turističke destinacije koja će svojom ljepotom i sve većom turističkom ponudom zasigurno postati prepoznatljiva turistička destinacija u puno širim razmjerima nego je to do sada bilo.

LAG LIKA, kao i Klaster Lika Destination, prostiru se na području triju županija: Ličko-senjske te dijelove Karlovačke i Zadarske županije te zauzimaju 12% teritorija Republike Hrvatske. Kroz projekt INTEGRA LIKA 2020 integrirali smo sve bitne dionike u turistički razvoj naše destinacije i to se pokazalo kao jedini ispravan put. Uvezivanjem poljoprivrednih proizvođača, kao i brendiranje hrane kroz regionalnu oznaku kvalitete Lika Quality stvorit ćemo prepoznatljivu gastro ponudu, u čemu ova destinacija ima veliki potencijal. Vjerujemo kako će Lika i podvelebitsko primorje kroz kratko vrijeme zauzeti važno mjesto na karti poznatih i kvalitetnih turističkih destinacija. Turistički, kao i gospodarski razvoj, ne smije se prepustiti stihijskom razvoju, već mora biti vođen strukom i filozofijom održivog razvoja.

Voditeljica marketinga centra Lički sokol, gospođa Marta Pintur, ističe kako područje Lika destinacije u većem dijelu spada u zaštićeno prirodno područje s tri nacionalna parka, parkom prirode, jedinstvenim pećinskim parkom te drugim zaštićenim lokalitetima. Razvoj selektivnih oblika turizma, čime pridonosi i današnja investicija, jedan je od ključnih zadataka Klastera Lika Destination, te će uz obogaćenu ponudu, kao i projekt Stay 3 Days in Lika, zasigurno produžiti boravak turista u destinaciji.