Još samo jedan dan do prve „Ličke seljačke tržnice“ u Gospiću

281

LAG LIKA u suradnji s Gradom Gospićem po prvi put ove godine organizira „Ličku seljačku tržnicu“ – naš mali Vrt povjerenja. Pozivamo Vas da sutra, 21. srpnja 2023. godine s početkom u 20:00, uz zvuk tamburice, okusite i osjetite ono najbolje što Lika i podvelebitsko primorje nudi:

Najmirisniju lavandu Obrta Ajda koja na svojim poljima sadi i njeguje lavandu koju dalje suši u mirisno bilje ili prerađuje u suha ulja i hidrolate te suši cvijet za umirujući čaj ili mirisnu vrećicu.

Unikatni nakit kako bi uvijek komadić Like nosili sa sobom ma gdje god bili obrta za izradu nakita i suvenira L’vidis.

 

Luksuznu kozmetiku Obrt Divinum u srcu Like uzgaja smilje od kojeg proizvode suho ulje, hidrolat te balzam, a samu inspiraciju za kvalitetnu kozmetiku dobili su iz bezvremenske božanske ljepote.

Najkvalitetnije rakije i likere možete pronaći i kušati na OPG Ivan Vlainić, odnosno Stilanova Lika koji njeguju dugogodišnju tradiciju uzgoja kvalitetnog voća od  kojeg peku i proizvode rakije i likere .

OPG Balenović proizvodi te pakira med i razne pčelinje proizvode, a cvjetni med, med medljikovac te vrijesak nose oznaku Med hrvatskih pčelinjaka.

Kreativne i vrijedne ručice OPG Vunena čarolija motive Ličkog podneblja prikazuju kroz proizvode napravljene tehnikom suhog filcanja vune.

Najkvalitetniji sir i razne mliječne proizvode možete pronaći u Eko Vedrine, a kako bi osigurali kvalitetno mlijeko za svoje proizvode odlučili su se za vlastiti uzgoj krava pasmine „Jersey“ koja ima najkvalitetnije mlijeko s visokim udjelom mliječne masti.

Učenička zadruga Vodarica Marta najmlađe izučava starim zanatima i tradicionalnom načinu proizvodnje, a proizvodi malih ručica marljivo su i kvalitetno izrađeni.

Kuhinjske krpe i ručnike izrađene na način kojim su se koristili naši predci izrađuje Ženska akcija Saborsko kojoj je cilj očuvati tradiciju nekih minulih vremena.

Obrt Medenko prekrasne „Velebitske vile“ izrađene od domaće vunice, bojane vune, tkanine sa motivom šahovnice i trake trobojnice, a svaka vila dolazi s kratkom pričom na ikavici.

Najslađe eko borovnice uzgojene na SOPG Ivan Maras su bobičasto voće puno blagotvornih učinaka na zdravlje, a ujedno su siromašne kalorijama.

LAG LIKA će za sva pitanja lokalnog stanovništva biti dostupan na tržnici gdje ćete iz prve ruke saznati sve informacije o izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2023.-2027. Također, svi zainteresirani će moći dati i svoje komentare i/ili prijedloge kako bi LAG LIKA što kvalitetnije izradio svoju LRS za razdoblje 2023.-2027.