Klaster LIKA DESTINATION i LAG LIKA održali još jedno predavanje

2064

U dvorani Učeničkog doma Srednje škole Korenica o organizaciji KLASTER LIKA DESTINATION i LAG LIKA održano je predavanje u vezi projekta INTEGRA LIKA 2020, načinu i mogućnosti ulaska u sustav LIKA QUALITY te mjerama iz Programa ruralnog razvoja za poticanje agroturizma i drugih nepoljoprivrednih djelatnosti.

Voditelj LAG-a LIKA Tomislav Kovačević istaknuo je kako je projekt INTEGRA LIKA okupio više od 20 dionika s ciljem integralnog gospodarskog razvoja destinacije i stvaranje samoodrživog gospodarstva. Cilj projekta INTEGRA LIKA 2020 je brendiranje Lika destinacije, o čemu je rekla više voditeljica klastera Petra Butković. Također, objasnila je način ulaska u sustav Lika Quality te najavila novi natječaj za siječanj 2018. Naredni korak je certificiranje restorana koji u svojoj ponudi budu imali jela od namirnica s Lika Quality oznakom, a što je najavljeno za proljeće 2018. Mogućnosti dobivanja europskih potpora za razvoj agroturizma prezentirala je Ivana Starčević iz LAG-a LIKA stručnjakinja za ruralni razvoj. Moguće je dobiti 50.000-200.000€ bespovratnih sredstava.

Iduće predavanje će se održati u Gračacu u Velikoj vijećnici, 29.11. s početkom u 11. sati. Prijaviti se možete na lika.destination@gmail.com