LAG LIKA i LIRA osnivaju poduzetnički e-inkubator

1078

Danas je u Kulturno informativnom centru u Gospiću, održana radionica „JA PODUZETNIK“ u sklopu projekta PRO-PO-LI (Promocija poduzetništva i obrta među srednjoškolcima u Ličko-senjskoj županiji). Projektom PRO-PO-LI koji je financiran sredstvima EU fondova mladi srednjoškolci – ambasadori poduzetništva, nadopunit će svoje znanje u poduzetničkim idejama te promovirati poduzetničku kulturu među vršnjacima i u javnosti. Nositelj projekta je udruga GTF iz Zagreba – inicijativa za održivi rast a partner u projektu je udruga Gačanka iz Otočca – udruga za očuvanje tradicijskih zanata, čije su predstavnice, gospođa Mary Ann Rukavina Cipetić i gospođa Dragica Rogić, vodile ovu radionicu. Prisutne je ispred Ličko-senjske županije pozdravila gospođa Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije koja je istaknula potporu Ličko-senjske županije i LIRA-e projektu i mladima u razvoju njihovih poduzetničkih ideja.
Tema današnje radionice bilo je upoznavanje 10 mladih ambasadora poduzetništva, u pratnji njihovih mentora, sa značenjem LAG-a i njegovom ulogom u poduzetništvu a s navedenim temama upoznao ih je Voditelj LAG-a LIKA, Tomislav Kovačević, te Petra Aničić, Viši stručni suradnik i Ivana Starčević, Stručni suradnik u LAG-u LIKA. Danijel Tušak vlasnik pekare Tušak iz Gospića, ujedno i Predsjednik LAG-a LIKA predstavio je svoju poduzetničku ideju i način kako ju je ostvario kao primjer dobre prakse.
Tijekom radionice pokrenuta je inicijativa kojom LAG LIKA i LIRA osnivaju poduzetnički e-inkubator. Prefiks „e“ u nazivu inkubatora se koristi jer za djelovanje inkubatora neće biti potreban dodatni prostor već će se koristiti postojeća infrastruktura LAG-a LIKA i LIRA-e, a komunikacija će se odvijati i putem interneta. Poduzetnički e-inkubator pružati će potrebne informacije o poduzetničkim projektima te pomagati prvenstveno mladima u razvoju njihovih poduzetničkih ideja.
„Mladi predstavnici ambasadora poduzetništva koji su danas prisustvovali prezentaciji pokazali su veliki interes te očekujemo da će se projektu e-inkubator priključiti i drugi mladi s ovog područja.“ rekao je Tomislav Kovačević, Voditelj LAG-a LIKA.