LAG LIKA i Turistička zajednica Ličko-senjske županije ugostili Udrugu BIOM te njihove partnere

423

Lokalna akcijska grupa LIKA i Turistička zajednica Ličko-senjske županije ugostili su Udrugu BIOM te njihove partnere – Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske šume i LAG Cetinska krajina, koji trenutno provode projekt Dinara back to LIFE. U sklopu ovog projekta posjetili su Liku kako bi stekli specifična iskustva organizacija i primjere dobre prakse s područja Like, a koji će im koristiti u provedbi njihovog projekta.

Cilj projekta Udruge BIOM i njenih partnera je pružanje pomoći OPG-ovima s područja Dinare u plasiranju njihovih proizvoda te općenito turističke ponude kao i obnovu travnjaka restauracijskim aktivnostima te animacija stanovništva za bavljenje stočarstvom u skladu s prirodom. Obzirom na bogat rad i iskustvo LAG-a LIKA, voditeljica LAG-a Ivana Starčević, mag.ing.agr., prisutnima je prezentirala provedene LAG natječaje iz Programa ruralnog razvoja te niz projekata unutar INTEGRA LIKA 2020 kojim su uz Lokalnu razvojnu strategiju obuhvaćene upravo sve interesne teme.

Ugošćene sudionike zainteresirao je i projekt „Cesta sira“, kojeg je provela Turistička zajednica Ličko-senjske županije, a posebice je bio zanimljiv obzirom da se Cesta sira proteže rutom biciklističkih staza te tako dodatno obogaćuje turističku ponudu kraja. Navedenu temu prisutnima je prezentirala gospođa Ankica Grabašnjak ispred Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

Zahvaljujući ovakvim radnim sastancima postiže se razmjena iskustva i ideja koje u budućnosti mogu poslužiti kao inspiracija za neki novi projekt.