LAG LIKA objavio Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“

2627

LAG Lika provodi petogodišnji projekt integralnog gospodarskog razvoja pod nazivom INTEGRA LIKA 2020. Cilj projekta je brendiranje Like i podvelebitskog primorja kao prepoznatljive turističke destinacije. S ciljem brendiranja područja kao prepoznatljive gastro-destinacije i veće zastupljenosti visokokvalitetnih lokalno proizvedenih namirnica  u ugostiteljskoj ponudi, LAG LIKA uveo je regionalni sustav kvalitete LIKA QUALITY.

Znak LIKA QUALITY zaštićen je pri Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva kao jamstveni žig. Nositelj znaka je LAG LIKA. Navedena oznaka će se, sukladno unaprijed definiranim pravilima, u prvoj fazi dodjeljivati prehrambenim proizvodima koji su proizvedeni na području Like i podvelebitskog primorja a odlikuje ih viši stupanj kvalitete te imaju uporište u lokalnoj tradiciji. Dodatno, oznaka će se u drugoj fazi dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi imaju jela pripravljena od namirnica s oznakom Lika QUALITY. Ovaj sustav pomoći će lokalnim poljoprivrednicima u značajnijoj prodaji njihovih proizvoda, kao i ugostiteljima koji će s takvom ponudom biti nositelji gastronomske revolucije u turističkoj destinaciji.

Tijekom razvoja projekta LIKA QUALITY izrađene su procedure dodjele oznake. Formirano je 11 radnih skupina čiji su članovi priznati proizvođači s ovog područja. Svaka radna skupina definirala je specifikacije proizvoda temeljem kojih će se dodjeljivati Znak LIKA QUALITY.

Regionalni sustav kvalitete Lika Quality doprinijet će promociji visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda proizvedenih na lokalnim farmama te brendiranju gastro destinacije.  Također, potaknut će veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje. Obzirom na zajedničku promociju područja, koristi će imati i lokalni ugostitelji koji uđu u sustav kvalitete.

Javni_poziv

Upute za prijavitelje

Zahtjev za korištenje Znaka LQ