LAG LIKA održao radionice za potencijalne prijavitelje na mjeru za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti

374

U DVD-u Rakovici i u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću su 30. lipnja 2021. i 01. srpnja 2021. godine održane informativne radionice u svrhu predstavljanja LAG natječaja iz mjere 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.

Ivana Starčević, Voditeljica LAG-a okupljene sudionike upoznala je s otvorenim natječajem, natječajnom dokumentacijom te samim postupkom prijave na natječaj.

Podsjećamo, potpora je namijenjena OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama sa sjedištem na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Gospić i Senj), koji imaju registriranu nepoljoprivrednu djelatnost i ulažu  u njen razvoj. Ukupan iznos sredstava na ovom LAG Natječaju je 293.601,45 HRK pri čemu je u slučaju povećanog interesa korisnika moguće povećanje alokacije sredstava. Najniži iznos javne potpore je 3.500,00 EUR dok je najviši iznos 35.000,00 EUR uz intenzitet potpore do 70% prihvatljivih troškova.

Svi zainteresirani Zahtjeve za potporu na ovu mjeru mogu podnijeti od 06. srpnja 2021., a najkasnije do 06. kolovoza 2021.

Zainteresirane osobe koje nisu bile u mogućnosti prisustvovati radionicama sve potrebne informacije mogu pronaći na web stranici LAG-a LIKA (www.lag-lika.hr) ili upitom s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj, a pitanja moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: lag-lika@lag-lika.hr

Prezentaciju sa informativne radionice preuzmite OVDJE.