LAG LIKA: Počeo rok za podnošenje Zahtjeva za potporu na LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

240

Danas, 06. srpnja 2021. godine, je počeo teći rok za podnošenje Zahtjeva za potporu na LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ koja je usklađena s tipom operacije 6.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020, a koji je temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. objavljen dana 21. lipnja 2021. godine.

Podsjećamo da korisnik može podnijeti Zahtjev za potporu za ulaganja u jednom od sljedećih sektora: (1) prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje, marketing se mora odnositi na predmet prerade; (2) usluge u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim djelatnostima, usluge u šumarskim djelatnostima, usluge u veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge; (3) tradicijski i umjetnički obrti, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje; (4) turizam u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje.

Zahtjevi za potporu podnose se na adresu LAG-a LIKA isključivo preporučenom poštom s povratnicom od 06. srpnja 2021., a najkasnije do 06. kolovoza 2021.

Zainteresirane osobe koje nisu bile u mogućnosti prisustvovati radionicama, koje su se održale 30. lipnja 2021. u Rakovici i 01. srpnja 2021. u Gospiću, sve potrebne informacije kao i LAG Natječaj mogu pronaći na web stranici LAG-a LIKA (www.lag-lika.hr) ili upitom s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj, a pitanja moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: lag-lika@lag-lika.hr