LAG LIKA SUDJELOVAO NA SAJMU „JESEN U GRAČACU“

1238

Danas, 30. listopada 2015. u Gračacu je održan sajam “Jesen u Gračacu”. Ova tradicionalno, kulturno-turistička manifestacija okupila je lokalne OPG-e s eko proizvodima te udruge i omogućila im priliku da se predstave posjetiteljima. Navedena manifestacija se održava u sklopu projekta “AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje” potpomognutu i financiranu iz Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja “Eko-Zadar”, a partner AGRRA (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije). 2. Sajam ekoloških proizvođača Zadarske županiije održava se uz potporu Općine Gračac te Poljoprivredne savjetodavne službe Zadar.

Sajam je, nakon recitacija djece iz dječjeg vrtića Baltazar, otvorila načelnica Gračaca, gospođa Nataša Turbić koja je u pozdravnom govoru naglasila važnost poticanja lokalnih proizvođača u proizvodnji kvalitetnih domaćih proizvoda.

Okupljenima se obratio i gospodin Tomislav Kovačević, voditelj LAG-a LIKA koji je podržao ovu manifestaciju i naglasio da LAG LIKA sustavno radi na razvoju svojih ruralnih krajeva i podržava kvalitetne projekte. Predstavio je i petogodišnji projekt „INTEGRA LIKA 2020.“ čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama.

Kako su Sporazum o partnerstvu na ovom projektu uz Ličko-senjsku i Zadarsku županiju, potpisali svi gradovi i općine iz LAG-a LIKA kao i brojne ustanove pa tako i Općina Gračac, bila je ovo prilika u kojoj je direktor Kovačević dodijelio plaketu Općini Gračac koju je u ime Općine preuzela načelnica gospođa Nataša Turbić.