LAG LIKA svečano dodijelio šest Odluka o odabiru projekta na LAG natječaju za Mjeru 7.4.1. u vrijednosti 249.781,56 € za razvoj lokalne zajednice

649

Danas, 24. kolovoza 2023. godine, u Kulturno Informativnom Centru Gospić održana je svečana dodjela Odluka o odabiru projekata na LAG natječaju za Mjeru 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz LRS LAG-a LIKA 2014. – 2020.

Nakon prigodnih riječi predsjednika LAG-a LIKA Danijela Tušaka, gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i župana Ličko-senjske županije Ernesta Petrya svečanost je započela prezentacijom v.d. voditeljice Marie Ćaćić, kojom je predstavila dosadašnji rad i postignuća LAG-a LIKA.

V.d. Voditeljice LAG-a LIKA istaknula je da je 2023. godina za Lokalnu akcijsku grupu Lika posebna godina, ne samo zbog 10 godina postojanja, rada, suradnje, truda i zalaganja već i zbog završetka provedbe Lokalne razvojne strategije za programsko razdoblje 2014.-2020. i prijelaznog razdoblja 2021.-2022. Kroz navedenu strategiju raspisano je sedam LAG Natječaja od kojih je šest uspješno provedeno dok je jedan još u postupku provedbe.

Na današnjoj svečanosti predsjednik LAG-a LIKA, gospodin Danijel Tušak nakon pozitivnih administrativnih kontrola zahtjeva za potporu i suglasnosti Upravnog odbora LAG-a LIKA potpisao je šest Odluka o odabiru projekta ukupne vrijednosti 249.781,56 EUR i to za Općinu Rakovicu, Općinu Karlobag, Općinu Donji Lapac, Grad Gospić, Općinu Vrhovine i Općinu Brinje.

LAG LIKA čestita odabranim korisnicima te im želi uspješnu provedbu projektnih aktivnosti!