LAG LIKA u Općini Brinje – održan radni sastanak u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014.-2020.

851

U svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020., Lokalna akcijska grupa Lika održala je danas radni sastanak s predstavnicima javnog, gospodarskog i civilnog sektora Općine Brinje.

Sastanak je održan s ciljem izrade SWOT analize, analize razvojnih potreba i potencijala područja LAG-a te predlaganja projekata za područje Općine Brinje koji će postati sastavni dio Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014.-2020.

Podsjećamo, LAG LIKA održava radne sastanke u općinama i gradovima na području LAG-a LIKA u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije koja je strateški dokument s točno definiranim ciljevima i strateškim prioritetima te rangiranim aktivnosti koje treba poduzeti. U budućem razdoblju lokalna razvojna strategija će predstavljati osnovu za rad LAG-a te omogućiti davanje podrške i financiranje pojedinih projekata kod natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Sudionici s područja Općine Brinje aktivno su sudjelovali na sastanku iznoseći brojne prednosti i prilike koje njihovo područje ima, ali i ističući i one slabosti i prijetnje s kojima se Općina svakodnevno mora nositi.

Nadu u bolju budućnost i zamah gospodarstvu daju i mogućnosti za ulaganja upravo i iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., kao i petogodišnji projekt INTEGRA LIKA 2020 čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama.

Partner u projektu INTEGRA LIKA je i Općina Brinje te je ovaj sastanak bio prilika da gospodin Tomislav Kovačević, voditelj LAG-a LIKA dodijeli plaketu o partnerstvu Općini Brinje koju je u ime Općine preuzeo Općinski načelnik gospodin Zlatko Fumić.

 

Foto_2016_01_18 (3) Foto_2016_01_18 (1)