LAG LIKA u procesu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014. -2020.

1063

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][:hr]Lokalna akcijska grupa Lika je dana, 14. siječnja 2016. godine, održala radni sastanak u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. u Općini Vrhovine. Sastanku su nazočili predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine Vrhovine s ciljem sudjelovanja u izradi SWOT analize, analize razvojnih potreba i potencijala područja LAG-a te predlaganja projekata koji će postati sastavni dio Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014.-2020.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koji će LAG LIKA idućih dana održati i u ostalim općinama i gradovima na području LAG-a LIKA.

Lokalna razvojna strategija je strateški dokument koji podrazumijeva definiranje ciljeva i strateških prioriteta te rangiranje aktivnosti koje treba poduzeti. U budućem razdoblju lokalna razvojna strategija će predstavljati osnovu za rad LAG-a te omogućiti davanje podrške i financiranje pojedinih projekata kod natječaja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

LAG LIKA ovom prilikom je pozivao sve zainteresirane lokalne dionike da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije dostavom svojih projektnih prijedloga u skladu s pozivom objavljenim na službenim stranicama LAG-a LIKA.

 

Na sastanku je okupljenima predstavljen i petogodšnji projekt INTEGRA LIKA 2020 čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama.

A kako su Sporazum o partnerstvu na ovom projektu uz Ličko-senjsku i Zadarsku županiju, potpisali svi gradovi i općine iz LAG-a LIKA kao i brojne ustanove pa tako i Općina Vrhovine, gospodin Tomislav Kovačević, voditelj LAG-a LIKA dodijelio je plaketu Općini Vrhovine koju je u ime Općine preuzeo zamjenik općinskog načelnika, gospodin Miroslav Mašić.IMG_8730 IMG_8727 IMG_8725[:][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]