Lička seljačka tržnica

Projekt „Lička seljačka tržnica“ nastao je sa ciljem animiranja lokalnog stanovništva LAG-a LIKA kako bi se pokrenulo stvaranje kratkih lanaca opskrbe. Kroz projekt je omogućeno organiziranje gospodarskih manifestacija na kojima se lokalnim OPG-ima pruža prilika za nastup na tržištu, lokalnom stanovništvu se omogućava kupovina visokokvalitetnih poljoprivrednih namirnica, promovira se turistička ponuda u blizini te se predstavlja uloga i značaj LAG-a LIKA za razvoj područja.

Pri tome, lokalni OPG-i prodajom svojih proizvoda povećavaju vlastite kapacitete proizvodnje i stvaraju preduvjete za buduće korištenje sredstava iz EU fondova. Prilikom održavanja tržnice posjetitelj ima priliku vidjeti, kušati i kupiti domaće proizvode lokalnih proizvođača.

Tijekom projekta su pripremljene procedure za održavanje Ličke seljačke tržnice na različitim lokacijama na prostoru LAG-a pa je navedena gospodarska manifestacija održana na području Gospića, Perušića, Karlobaga, Gračaca i Plitvičkih jezera.

Projektom su postavljeni temelji za ponavljanje gospodarske manifestacije na različitim lokacijama na području LAG-a LIKA.