Lokalna akcijska grupa Posavina posjetila Liku

456

LAG LIKA je, 15. studenog 2022., ugostio kolege iz Posavine na jednom dijelu njihovog studijskog putovanja.

Predstavnicima LAG-a Posavina, kroz razgovor i terenski obilazak predstavnici LAG-a LIKA su prezentirali svoj rad. U terenskom posjetu imali su priliku posjetiti primjere dobre prakse na području LAG-a LIKA – Razvojni centar Ličko-senjske županije gdje im je predstavljena tehnologija i oprema za preradu i sušenje voća i povrća koju mogu koristiti poljoprivredni proizvođači s područja Ličko-senjske županije, a ovo je ujedno bila i prilika za razmjenu iskustava.

U nastavku svog putovanja predstavnici LAG-a Posavina obišli su i kušaonicu rakije na OPG-u Vlainić Ivan – Stilanova Lika u Perušiću te farmu Natura Beef d.o.o. na Udbini. Kako su navedena gospodarstva članovi LAG-a LIKA i uključeni u sustav Lika Quality, sudionici su iz prve ruke mogli čuti o samom sustavu.

Ovaj susret bio je još jedna prilika u kojoj su LAG-ovi razmijenili iskustva i ideje za izradu Lokalnih razvojnih strategija za novo programsko razdoblje 2023. – 2027. temeljem kojih će se formirati buduće intervencije putem kojih će se dodjeljivati sredstva korisnicima i osigurati daljnji razvoj ruralnih područja.