Krenule prijave za mlade poljoprivrednike na LAG Natječaj iz Mjere 6.1.1. Potpora mladom poljoprivrednicima

985

Nakon što je LAG LIKA 10. ožujka 2020. godine raspisao LAG Natječaj za Mjeru 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020., od danas, 24. ožujka 2020., u LAG-u LIKA krenulo je zaprimanje prijava na ovaj Natječaj.

Prijave se na adresu LAG-a LIKA zaprimaju od 24. ožujka 2020. do 27. travnja 2020.

Podsjećamo, na LAG Natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji na dan podnošenja zahtjeva za potporu nemaju više od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti), posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na jednom poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj, odnosno odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, a u slučaju trgovačkog društva mladi poljoprivrednik je odgovorna osoba isključivo ako je vlasnik najmanje 50% temeljnog kapitala društva, ali ne duže od dvadeset četiri mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu; te pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u standardnom ekonomskom rezultatu od 8.000 do 49.999 EUR, a imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Senj, Udbina, Vrhovine).
Potpora po korisniku iznosi 370.625,00 HRK ukoliko će poljoprivreda biti glavno zanimanje i korisnik će biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede ili 148.250,00 HRK ukoliko poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i neće biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede.

Prijavite se na LAG Natječaj i osigurajte sredstva za razvoj svoje proizvodnje.

Detaljnije informacije o natječaju kao i svu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE

Pitanja vezana za LAG Natječaj, s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: lag-lika@lag-lika.hr

NAPOMENA: Obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa LAG LIKA zadržava mogućnost produženja LAG Natječaja ovisno o razvoju situacije.