Održana dva ciklusa radionica Ruralni animatori

1791

U okviru projekta Ruralni animatori koji provodi LAG LIKA u partnerstvu sa Veleučilištem Nikola Tesla u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Gospić, a koji je sufinanciran sredstvima HBOR-a (Natječaj za donacije 2017. – I ja želim posao) održane su dvije dvodnevne radionice sa temom pisanja poslovnog plana za podmjeru 6.3. Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Radionice su odrađene u prostorijama Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, a sudjelovali su studenti Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću i nezaposlene osobe evidentirane na području Ličko-senjske županije. U održana dva ciklusa radionica sudjelovalo je ukupno 18 sudionika.

Sudionicima je predstavljen rad LAG-a LIKA, EU fondovi, strateški dokumenti, mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. i posebno Mjera 6., podmjera 6.3.- Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za koju sudionici uče pripremati poslovni plan.

Projektne aktivnosti Ruralnih animatora usmjerene su na nezaposlene sa HZZ PU Gospić te studente druge i treće godine Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću upravo kako bi se kroz usmjerene edukacije ojačala njihova zapošljivost i pružila nada u zaposlenje te u konačnici potaknuo razvoj gospodarstva i bolji život u Lici.

Kroz ovako osmišljene projektne aktivnosti nastoji se formirati ponuda stručnjaka koja će pomagati poljoprivrednim gospodarstvima kod prijava na natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Sve zainteresirane pozivamo da nam se jave i pridruže na nekom od idućih ciklusa radionica Ruralnih animatora. Javiti se možete na lag-lika@lag-lika.hr.

Materijali s radionice Ruralni animatori: Ruralni animatori 001_PA_LAG_INTEGRA_RA002_PA_Mogućnosti financiranja004a_FADN_lipanj_2017Mjere PRR – LRSPoslovni plan