Održane radionice za razvoj socijalnih vještina u okviru projekta „Ruralni animatori“

871

Tijekom ožujka 2018. Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Gospić održao je 3 radionice za sudionike projekta Ruralni animatori. Tijekom radionica djelatnica HZZ-a PU Gospić detaljnije je pojasnila polaznicima na koji način uspješno pripremiti životopis, kako se predstaviti na razgovoru za posao, gdje i kako tražiti posao a sve u cilju da se ojača zapošljivost sudionika te im se pomogne da se uspješnije predstave budućim poslodavcima i/ili poslovnim partnerima.

Naime, projekt „Ruralni animatori“ koji je sufinanciran iz HBOR-ovog natječaja „I ja želim posao“ usmjeren je na mlade bez radnog iskustva koji su na završnim godinama Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te na nezaposlene osobe sa područja LAG-a LIKA.

 

Ciljevi projekta su:

  • educirati mlade o pripremi projektnih prijava za natječaje Programa ruralnog razvoja i povećati mogućnost samostalnog rada sukladno uočenim potrebama tržišta rada;
  • ojačati socijalne i profesionalne vještine mladih kroz praktične radionice o pisanju životopisa, ponašanju prilikom intervjua i sl.;
  • Savjetovanje o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja.

Prethodne projektne aktivnosti bile su usmjerene na edukaciju o mogućim izvorima financiranja projekta iz nacionalnih i EU izvora, strateške dokumente koje treba imati u vidu kod planiranja projekata, predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. te načina prijave korisnika na Podmjeru 6.3. iz Programa te Porezni aspekt OPG-a. Navedena edukacija pružila je širok spektar znanja sudionicima koji se može koristiti u svrhu pokretanja vlastitog posla ili u svrhu zapošljavanja u postojećoj savjetodavnoj tvrtki.

 Završno predavanje odnosi se na predstavljanje mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja, odnosno na predstavljanje pravnih oblika u RH, mjera aktivne politike zapošljavanja te predstavljanje financijskih instrumenata za započinjanje poslovanja. Završno predavanje održati će se 21. ožujka 2018. (srijeda) u Kulturno informativnom centru Gospić, Budačka 12, s početkom u 11.00 sati. Predavanje je otvoreno za javnost.