Poziv na informativne radionice „Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

440

LAG LIKA poziva zainteresirane na informativne radionice „Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.“, koje će se održati u Gospiću i Rakovici u sljedećim terminima:

  • 30. lipnja 2021. u 11.00 sati u Rakovici, DVD Rakovica, Rakovica 29c
  • 01. srpnja 2021. u 11.00 sati u Kulturno Informativnom Centru, Budačka 12, Gospić

Dana 21. lipnja 2021. godine objavljen je LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima te će na radionicama upoznati sve zainteresirane s natječajem i natječajnom dokumentacijom kako bi se olakšao postupak podnošenja zahtjeva za potporu.

Podsjećamo, potpora je namijenjena OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama sa sjedištem na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Gospić i Senj), koji imaju registriranu nepoljoprivrednu djelatnost i ulažu u njen razvoj.

Ukupan iznos sredstava na ovom LAG Natječaju je 293.601,45 HRK pri čemu je u slučaju povećanog interesa korisnika moguće povećanje alokacije sredstava. Najniži iznos javne potpore je 3.500,00 EUR dok je najviši iznos 35.000,00 EUR uz intenzitet potpore do 70% prihvatljivih troškova.

Svrha Natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Korisnik može podnijeti Zahtjev za potporu za ulaganja u jednom od sljedećih sektora:

(1) prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje, marketing se mora odnositi na predmet prerade; (2) usluge u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim djelatnostima, usluge u šumarskim djelatnostima, usluge u veterinarskim djelatnostima , usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge; (3) tradicijski i umjetnički obrti, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje; (4) turizam u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje.

 

Detalje poziva na radionice možete vidjeti u nastavku.