Prezentirane mogućnosti za ulaganja kroz šumarske mjere iz Programa ruralnog razvoja

910

U suradnji LAG-a LIKA i Šumarske savjetodavne službe danas je u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću održana prezentacija Financiranje ulaganja kroz Mjeru 8 „Potpora za ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“.

Nakon što je u uvodnom dijelu Voditelj LAG-a gospodin Tomislav Kovačević prisutne upoznao s projektom „INTEGRA LIKA 2020“ i njegovim dosadašnjim razvojem, Viša koordinatorica za savjetodavni rad i projekte u Šumarskoj savjetodavnoj službi gospođa Maja Pleše, dipl. ing. šum., predstavila je mogućnosti financiranja njihovih projekata kroz Mjeru 8.

Korisnicima ove mjere nude se mogućnosti za financiranje konverzije degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima kao i u predindustrijskoj preradi drva te ulaganje u marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda.

Održana prezentacija okupljenima je dala korisne informacije za prijavu na otvorene natječaje kroz koje mogu ostvariti potpore u iznosu od 5.000 do 1.000.000 EUR-a ovisno o području ulaganja.