OPG Markanjević

1202

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo smješteno je na Zalužnici u Vrhovinama. Gospodarstvo se bavi proizvodnjom meda, pekmeza, voća i povrća. Proizvodi se plasiraju putem prodajnog štanda – ispred kuće.

Kako imamo pomoćne zgrade tj. štalu jednostavno je ne možemo pustiti praznu pa držimo od svih životinja po malo. Tu su kokoši, tuke, guske, patke, 2 koze, 2 ovce, 2 svinje i naravno neizostavni pas i mačka. Ovisno kakva je koja godina nešto povećamo a nešto smanjimo u pravilu po potrebi.
Imamo i vrt u kojem ima svega po malo od paradajza, paprike, feferona, blitve, tikve, cikle, mrkve, graška, mahuna, kelja, zelja, krastavaca, kapule i češnjaka ali ne i krumpira.
Imamo i mali voćnjak koji je zasađen prije dvije godine od 15 – ak stabala ( jabuke, kruške, višnje, šljive i lješnjak) a na imanju ima i starih stabala šljiva, jabuka, oraha, trešnji i divljih trešnji. Još smo zasadili malo jagoda, malina i par kupina., kao što vidite svega po malo ali baš svega!

A tu je i „Aronija“ kako je zovu biljka budućnosti – oko 200 kom. i s njom mislimo ozbiljnije krenuti u posao! U jesen se očekuju prvi plodovi. Kako to voće prerađujemo u sokove i pekmeze tako imamo raznoliku ponudu, sve ovisi o godini i voću.

Pekmezi se pakiraju u teglice od 250 ml, 350 ml, 900 ml.
Sokovi po potrebi tržišta od 2 dcl, 0,5 l i 1 l.

Kod nas morate probati sve proizvode koje nudimo za prodaju i to prije kupnje a potom je vaš odabir ono što želite i da li uopće želite takvu vrstu proizvoda.

Kontakt:
Adresa: ZALUŽNICA 147A, 53223 Vrhovine
Kontakt osoba: JOSIPA MARKANJEVIĆ
Telefon: 053/773-447, 098-9632-872
E-mail: markanjevicjosipa@gmail.com

Kako do nas?

 

SHARE
Previous articleObrt Butković
Next articleOPG Mira Ćopić