Stigle prve potpore za poljoprivrednike LAG-a LIKA

1129

Kako smo nedavno objavili na našoj facebook stranici, Agencija za plaćanje donijela je prve tri odluke o dodjeli potpora iz Programa ruralnog razvoja, podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“. Jedan od trojice dobitnika je s područja LAG-a LIKA, OPG Fumić Goran iz Brinja kojem je odobreno 69.543 kuna za ulaganje u nabavu prikolice za stajnjak.
Danas je objavljeno nekoliko novih dobitnika potpora od kojih je dvoje ponovo iz našeg LAG-a a to su OPG Dragaš Saša iz Udbine 194.639,33 kn, te OPG Sertić Mara iz Brinja 125.646,30 kn.

Program ruralnog razvoja osmišljen je kako bi putem sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te dijelom iz sredstava proračuna RH, korisnici u ruralnim prostorima Republike Hrvatske ojačali svoje kapacitete, povećali konkurentnost proizvodnje te osigurali stabilan i ugodan život u nedovoljno razvijenim ruralnim prostorima.
Kako su već u provom natječaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva LAG-a LIKA dobila značajna sredstva potpore, vjerujemo da će u idućim natječajima biti još veći interes za potpore iz Programa ruralnog razvoja.