Uspješne priče sa područja LAG-a LIKA: OPG-u FURLAN DARKO 113.830,50 kn za ulaganja u sektoru pčelarstva

1760

OPG FURLAN DARKO je malo poljoprivredno gospodarstvo smješteno u općini Plitvička jezera koje se bavi selećim pčelarstvom te proizvodnjom meda, propolisa i peluda.

Kroz podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. OPG-u je dodijeljena potpora u iznosu 113.830,50 kn te isplaćena prva rata u iznosu od 56.915,25 kuna.

Članovi ovog poljoprivrednog gospodarstva su mlada obitelj kojoj je cilj dobivenim sredstvima modernizirati i unaprijediti procesa rada i poslovanja te povećati proizvodni kapaciteta iskazan kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog  rezultata. Sredstva će se koristiti za modernizaciju punionice meda, nabavu mašine za obradu meda te nabavu stola za punjenje meda.

Iako je postupak od prijave do odluke trajao dosta dugo, prikupljanje dokumentacije i prijava na natječaj su relativno jednostavni, a dobivena sredstva će značajno pomoći u ubrzavanju procesa prerade meda te će proizvodi brže biti dostupni na tržištu.