Volonterska akcija u Urbanom vrtu Gospić

881

Danas se od 16.00 sati provodi prva ovogodišnja volonterska akcija u Urbanom vrtu Gospić. Okupljanje volontera je ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu dr. Jure Turić, Gospić.

Tijekom volonterske akcije će se urediti poljoprivredne površine, nasuti i pripremiti zemlja te posaditi povrtne kulture, začinsko i ljekovito bilje.

Mole se volonteri da uzmu zaštitne rukavice i vrtlarski alat. Također, ukoliko želite posaditi svoju sadnicu u urbanom vrti i tako obogatiti bio raznolikost vrta, slobodno to učinite tijekom volonterske akcije.

Urbani vrt nastao je inicijativom LAG-a LIKA i udruge ZIR te financijskom podrškom Zaklade Kajo Dadić iz Splita. Da bi se uspostavio vrt veliku su pomoć u realizaciji dali volonteri Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice“  te Grad Gospić, LAG Lika, Hrvatske šume, Lika ceste d.o.o., tvrtka ZAM MODUS, OŠ Dr. Jure Turića i nekoliko lokalnih OPG-ova. Vrt  je otvoren 09. srpnja 2016. godine i izveden tako da prikazuje mogućnost produljivanja vegetacijske sezone u Lici, način kultiviranja male zelene površine u funkcionalan, intenzivni, energetski djelotvoran sustav koji može obitelj opskrbljivati hranom.