Započela petodnevna edukacija u okviru projekta “Tesla za društveno korisno učenje”

1079

Na Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću 10. travnja 2018. započela je petodnevna edukacija u okviru projekta Tesla za društveno korisno učenje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. a provodi se u partnerstvu LAG-a LIKA, Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću i HGSS-a, Stanice Gospić. Ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn.

Projektnim aktivnostima partneri nastoje doprinijeti razvoju programa društveno korisnog učenja te promociji organizacija civilnog društva i volonterstva. Petodnevna edukacija o društveno korisnom učenju namijenjena je nastavnom osoblju Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću te predstavnicima organizacija civilnog društva koji će u suradnji sa Veleučilištem provoditi programe društveno korisnog učenja na području LAG-a LIKA. Tijekom današnje radionice predavačica, dr.sc. Nives Mikelić Preradović, izv.prof. definirala je što je uopće društveno korisno učenje, koje su dobrobiti za zajednicu i studente te navela cijeli niz praktičnih primjera koji su provedeni. Istaknula je pozitivno iskustvo koje imaju korisnici i sudionici programa društveno korisnog učenja te naglasila informaciju kako do sada niti jedan program društveno korisnog učenja nije ugašen. Programi društveno korisnog učenja stvaraju autentična partnerstva između studenata i organizacija civilnog društva, zadovoljavaju se konkretne društvene potrebe te se potiče kritičko mišljenje.

  1. travnja 2018. slijedi nastavak radionice tijekom kojeg će biti detaljnije pojašnjeno kako implementirati društveno korisno učenje u kolegije.